Tennis är en sport som funnits ett bra tag och som har väldigt många spelare och fans över hela världen. Man spelar på en rektangulär plan och vanligtvis utomhus. Men eftersom den också går att utöva inomhus så är väder inte ett problem. Sporten i sig är inte komplicerad. Man använder sig av racketar för att slå en boll över ett nät som skiljer spelarna från varandra. När ens motståndare inte hinner slå bollen innan den studsat två gånger i marken så får man poäng.

 

Allmänt om tennis

 

Det är ganska enkelt att lära sig tennis men det är däremot svårt att bli riktigt bra på det. Men det har inte stoppat folk från att visa ett stort intresse för sporten och just Sverige har sett till sin befolkning väldigt många som spelar. Vissa spelar med syfte att göra karriär och andra spelar mer som en hobby. Tennis är trots allt en aktiv sport och det är bra för hälsan så man måste inte vilja bli en stjärna för att dra nytta av den.

Sporten uppfanns i Storbritannien redan vid 1850 och blev snabbt populär i landet. Med tiden så utvecklades den också som sport genom att reglerna bland annat förändrades och utvecklades. Man började då också att bygga tennisbanor så att män och kvinnor enklare skulle kunna utöva sporten. Utan en tennisbana så är det svårt att utöva sporten vilket fortfarande idag är ett problem, men det finns däremot tennisbanor i de flesta länder idag för den som är intresserad. Det blev med tiden också en officiell OS gren vilket gjorde den ännu populärare.

Tennis kom sedan till Sverige också på sent 1800-tal och man skapade då också ett nationellt tennisförbund. Det tog dock en del tid innan sporten blev populär i Sverige. Idag finns det däremot en hel del spelare på både professionell- och hobbynivå. Den som är intresserad av att spela tennis i Sverige kan troligen hitta en tennisbana någonstans i närheten, antingen i ens egen kommun eller i en närliggande. Det finns också bra många fler tennisklubbar i Sverige idag än vad det gjorde ursprungligen när sporten kom till Sverige. Tennis fortsätter dock vara en otroligt populär sport i Storbritannien, men så länge det är en officiell olympisk sport så kommer intresset knappast att svalna i andra länder runt om i världen.

Tennis som sport har också skapat många kända namn. I Sverige har vi haft turen att ha väldigt många kända spelare genom tiderna. Det namn man absolut måste nämna är såklart Björn Borg. Han lyckades vinna massor med priser och titlar under sin karriär som tennisspelare. Han var aktiv mellan 70- och 80-talet och lyckades under sin karriär vinna många Grand Slam titlar. Det går att läsa lite mer om honom på sidan om mina inspirationer.

Men Björn Borg är såklart inte den enda utan bara den mest kända. Sverige har genom åren skapat en hel del kända tennisspelare som har vunnit titlar, priser och liknande i turneringar som hålls världen över. Även andra länder som till exempel Storbritannien har genom åren skapat en stor mängd med stjärnor in den spännande sporten. Exakt hur många blir svårt att säga eftersom sporten varit aktiv och populär så pass länge.

Men Storbritannien fortsätter att vara lite som en huvudstad för sporten. Det är egentligen inte konstigt eftersom det var i Storbritannien som tennisen uppfanns. Landet fortsätter också att producera kända tennisspelare som vinner en massa titlar så landet tappar inte sin relevans inom sporten. Huruvida Sverige kommer att få en ny Björn Borg får vi se. Det är dock inte otroligt ifall vi fortsätter att ha ett intresse för tennisen som mer än något att bara titta på.